1
    bannerjeans.png

    Welke schoenen combineer je met een jeans?

    Met een jeans sla je de bal nooit mis. Het is onze favoriete broek aller tijden want ze is makkelijk te combineren en verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren en modellen. Een jeansbroek is ook heel veelzijdig, want je kan hem altijd combineren met de laatste trends. Superstrak, bootcut, high waist of boyfriend, er is voor iedereen wel eentje die past. Maar welke schoenen kan je dragen op deze verschillende modellen? In deze blog lees je welke schoenen je met je jeans kan combineren.

    Skinny Jeans

    Onder een skinny jeans kan vrijwel elke schoen dragen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is de hoogte van de schoen. Met een skinny jeans leg je namelijk extra de nadruk op je benen. Met een schoen kan je dan de nadruk helemaal juist, of helemaal fout leggen. Laat de schoen dus eindigen op het deel waar je de nadruk op wilt vestigen. 

    Kies voor een enkellaars, een lange laars of een sneaker.


    Flared jeans

    De flared jeans, of de broek met wijde pijpen, is eentje die we vaak zien komen een gaan. Het ene moment is hij helemaal hip en het andere moment wordt hij als ouderwets bestempelt. De flared jeans combineer je best met een hak. Dit kunnen stoere laarzen met een brede hak zijn, maar evengoed zomerse espadrilles met een sleehak. Als je zelf al lange benen hebt, kan je de broek ook combineren met een chunky sneaker.

    Echte must do’s zijn voor ons de cowboyboots, sneakers en schoenen met een hak.


    Straight jeans

    Net zoals de flared jeans, is ook de straight jeans er eentje die heel gevoelig is aan de modetrends. Het is er eentje van komen en gaan. Het zit verscholen in de naam, maar de straight jeans is een rechte broek zonder uitlopende pijpen. In de combinatie met een sneaker zit je helemaal safe en kan je zelfs voor de vintage look gaan. Wil je je jeans een upgrade geven, ga dan voor de strappy sandaal met een hak.

    Kies voor een enkellaars met hak, strappy sandaal met hak of een klassieke sneaker. Als je jeans wat cropped valt, is een hak een snelle manier om je broek wat op te waarderen voor een avondje uit.


    Baggy jeans

    Grove schoenen zijn ideaal onder een broek met een loose fit, zoals een baggy jeans. Dit versterkt het jongensachtige karakter van de jeans en is anno 2021 ook helemaal hip. Wil je je boyfriend jeans toch wat vrouwvriendelijker maken, combineer hem dan met een elegante bovenkant zoals een zijden bloes of een aansluitend truitje.

    De chunky sneakers, chelseaboots en grove loafers zijn dus ideaal in combinatie met deze jeans.


    Cropped jeans

    Ook de kortere, cropped jeans zien we de laatste jaren steeds meer opduiken. 10 jaar geleden kregen we nog de opmerking dat onze broek te kort was, maar tegenwoordig laten we onze enkels graag zien. Het leuke hieraan is dat je ook je kousen even in de spotlight kunt zetten. Denk maar aan de leuke prints van Dilly Socks.

    Maak je outfit compleet met een basic sneaker, een sandaaltje of fancy pump.


    Zo zie je maar dat je niet altijd datzelfde paar sneakers met je jeans hoeft te combineren. Wil je graag enkele combinaties zelf uitproberen? Shop dan alvast het juiste paar schoenen op onze webshop!

    One moment ...