1
    bannersneakertrends.png

    De sneakertrends van 2021: van retro tot minimalistisch

     

    De sneaker is ondertussen een echte musthave in de kleerkast van elke man of vrouw. Ook dit seizoen zijn er weer honderden modellen op de markt. Van comfortabel tot chique, sneakers komen altijd van pas. Zeker als je een casual kledingstijl hebt, vallen deze toppers makkelijk met je outfit te combineren. Tegenwoordig zijn sneakers al zo ingeburgerd dat ze zelfs gecombineerd worden met een kostuum. Wat gaan we dan nu zo anders doen dan vorig jaar? Ontdek alle sneakertrends voor 2021 in deze blog!

    Retro

    Een van de sneakertrends voor 2021 is de terugkeer van de retro sportschoenen. De retro sportschoen staat ook wel bekend als de dad sneaker. Dad sneakers zijn gekend voor hun grote en soms lompe vorm. Vaak is de schoen ook afgewerkt met plastic details of een sportieve veter. Door heel wat bloggers worden deze schoenen ook wel de chunky sneaker genoemd. Alhoewel ze een tijdje verbannen waren naar de fitness en enkel door sportfanaten werden gekocht, zie je ze nu in het hele land voorbij komen. Dat de sneakers te vinden zijn bij bekende merken als Adidas, New Balance, Reebok, Champion en Fila zal niemand meer verrassen.

     

    Designer

    Kiezen voor designer zorgt ervoor dat heel wat mensen je sneakers zullen herkennen. Vaak gaat het om een schoen waar het logo nogal zichtbaar op staat, of we kiezen voor een herkenbaar model waar het merk voor gekend is. Een ding is zeker, ze mogen gezien worden. Enkele bekende designers waar wij een collectie van hebben in de winkel zijn Guess, Tommy Hilfiger, Björn Borg en Floris Van Bommel.


    Hoge sneakers

    De hoge sneakers, ofwel de high tops komen al heel vroeg in het seizoen de kop op steken. Vroeger werden deze sneakers namelijk gedragen om de enkels te beschermen dus zijn ze ideaal bij sneeuw- of regenweer. Tegenwoordig worden de sneakers niet meer uit de kast gehaald om een jeansbroek in te proppen. Wel om te combineren onder een jurk of een lange rok. Enkele van onze favorieten in de winkel kan je vinden bij de merken Diadora, Via Vai, Bronx, Fiamme en Vans.


    Minimalistisch

    Sommige outfits staan ook zo op zichzelf dat ze best gecombineerd worden met een simpele witte sneaker. Dat de witte en offwhite sneakers een blijver zijn, weten we nu al sinds enkele seizoenen. De investering in een witte sneaker is het dan ook meer dan waard, want je hebt er gegarandeerd jaren plezier aan. De schoenen van March 23, Veja, Paul Green en Maimai kan je dan ook bijna onder elke outfit dragen.


    Plateauschoenen

    Ook de platformschoenen zijn weer terug. Je kent ze waarschijnlijk van in de jaren ’70, maar ook anno 2021 zijn ze nog helemaal hip. Ideaal voor als je wat kleiner bent. Het leuke aan een plateauschoen is dat je eigenlijk op hakken loopt, zonder de pijn aan je voeten op het einde van de avond. Doe er nog een leuk kleurtje of een hippe print bij, en wij zijn helemaal klaar om te gaan. Zet die naaldhakken maar in de kast, wij gaan voor een favoriet van Tango, Cycleur de Luxe of gewoon de classic Converse.


    Heb je ook helemaal zin gekregen om een paar van deze musthaves te shoppen? Kom dan langs in onze winkel of shop online!

    One moment ...