1
    Bannerblogscneeuwschoenen.png

    Welke schoenen draag je in de sneeuw? 5 Tips!

    Het sneeuwt! Voor sommigen een moment waar een heel jaar wordt naar uitgekeken, voor anderen een reden om met een extra warm dekentje in de zetel neer te ploffen. Hoe mooi de sneeuw ook lijkt, je verplaatsen door dit witte tapijt is vaak een hele opgave. Je pumps en nieuwe Van Bommels laat je best thuis maar in welke schoenen blijven je voeten dan wel droog? Wij tonen je graag met welke warme schoenen je die winterse valpartij kunt vermijden.

    Welke soort schoen kies je best?

    Goede schoenen zijn minstens even belangrijk als je dikke winterjas. Je wilt toch niet uitglijden bij de ingang van de supermarkt of net wanneer je je hond aan het uitlaten bent? Schoenen waarmee je door de sneeuw kunt zijn geen overbodige luxe, maar hoeven ook niet altijd snowboots te zijn. Vooral als je niet op skivakantie gaat, zijn een paar trendy winterlaarzen of sneakers even goed.

    Tip 1: Bescherm je enkels

    Omdat sneeuw en ijzel voor gladde toestanden zorgen, ben je best voorbereid op een valpartij. Kies daarom voor een hoger model van schoen, die ook je enkel beschermt. Bij voorkeur kan je ook opteren voor een model waar de onderkant van je broek in past, zo hebben je enkels minder last van de kou en nattigheid. Een hoge laars, enkellaars of bottine biedt de ideale bescherming.

    Tip 2: Kies het juiste materiaal

    Echte snowboots zijn vaak gemaakt uit waterafstotend materiaal waardoor je voeten warm en droog blijven. Suède en gebreide stoffen kan je best vermijden in dit weer. Kies dan liever voor een schoen die gemaakt is uit stevig leer. Leren schoenen zijn niet helemaal waterdicht maar houden het water wel zo lang mogelijk buiten. En wil je voor extra warme voeten gaan, kies dan voor een gevoerde schoen. Een voering van faux fur of wol houden de voeten warm en staan ook nog eens fashionable.

    Tip 3: Kijk ook naar de schoenzool

    Valt hij of valt hij niet, dat hangt bijna volledig af van de schoenzool. Een rubberen zool blijft bij lage temperaturen zacht en flexibel. Een zool met een grof profiel, zoals brede inkepingen, zorgt ervoor dat je meer grip krijgt op de gladde ondergrond. Toevallig zijn chunky sneakers met rubberen zolen helemaal in dit jaar, zo kom je niet alleen comfy maar ook stylish die sneeuw door.

    Tip 4: Kies voor een vertrouwd merk

    Een aantal van onze vertrouwde merken bieden een uitgebreid gamma aan stevige sneeuwschoenen. Ze staan vooral bekend om hun warmte en comfort. Denk maar aan merken als Moon Boot, Ugg en Timberland.

    Moon Boot

    De Moon Boot is volledig waterafstotend en heeft een stevige zool die uitglijden voorkomt. Deze laarzen bestaan in zowel hoge als lage modellen die ook telkens bescherming bieden voor je enkels. Een groot voordeel van deze boots is dat ze ook gevoerd zijn en dus voor een lange tijd buiten erg geschikt zijn.

    Ugg

    Uggs zitten als pantoffels en staan erg leuk bij je winteroutfit. Deze sneeuwschoenen zijn helaas niet waterdicht maar zijn heerlijk warm door hun voering van schapenvacht. Een minpuntje is dat ze niet voorzien zijn van een stevige profielzool en dus uit suède stof gemaakt zijn. Kan je het toch niet laten om met deze laarzen een winterwandeling te maken? Lees dan bij tip 5 hoe je makkelijk sneeuwvlekken verwijdert.

    Timberland

    De iconische boots van Timberland zijn volledig waterdicht, hebben een stevige zool en staan ook lekker stoer onder een jeans. Ze zijn standaard iets hoger van model waardoor je enkels ook beschermd blijven.

    Tip 5: Wees voorbereid voor als het mis gaat

    Soms gebeurd het wel eens dat je niet met ‘de juiste schoenen’ door de sneeuw bent gewandeld. Als je thuis komt, merk je dat vaak en die vervelende sneeuw-en zoutkringen op je schoenen. Ook dit valt op te lossen.

    Neem een katoenen handdoek, wat water en witte azijn uit de keukenkast. Meng gelijke hoeveelheden water en azijn met elkaar, en dip je mengsel op de schoenen. Laat de schoenen vervolgens drogen op kamertemperatuur (en niet onder de verwarming) en de vlekken zal je zienderogen zien verdwijnen.

    Voor schoenen in suède hoef je de azijn zelfs niet met water te verdunnen. Sneakers van rubber kan je zelf gewoon schoonmaken met water en wat zeep. Fluitje van een cent!

    Wil jij je alvast wapenen tegen de volgende Belgische sneeuwstorm? Of kijk je liever uit naar de nieuwste sandalen voor de volgende hittegolf? Op onze webshop vind je een schoen voor elk seizoen!

    One moment ...